Vitlof z rikoto, medom in orehi

By Bernardo42 4 years ago
Domov  >  Prehrana  >  Vitlof z rikoto, medom in orehi

Vitlof z rikoto, medom in orehi

Creamy endives, honey and walnuts

Za 6 oseb

Sestavine:

  • 2 glavi vitlofa
  • 200 g rikote
  • 20 g medu
  • 15 g orehov
  • 10 g drobnjaka
  • 1 šalotka
  • Ščepec pekoče paprike

Hranilne vrednosti (na porcijo):

Energijska vrednost: 72 kcal
Skupna vsebnost ogljikovih hidratov: 3 g
Sladkorji: 2 g
Skupne maščobe: 5 g
Nasičene maščobe: 3 g
Omega-3: 0.2 g
Prehranske vlaknine: 0.4 g
Natrij: 48 mg

 

Priprava:

  1. Vitlof operemo in ga ločimo na posamezne liste. Drobnjak in šalotko nasekljamo.
  2. Orehe na grobo sesekljamo in jih v skledi za solato zmešamo skupaj z rikoto, šalotko in drobnjakom. Po okusu začinimo s pekočo papriko in poprom in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
  3. Vsak list vitlofa nadevamo z 1 žlico pripravljene zmesi in pokapljamo z medom.
Prehranski nasvet:

Orehi so zelo okusni, enostavni za uporabo, poleg tega pa jed obogatijo s številnimi prehranskimi koristmi. Vsebujejo vlaknine, kalij in omega 3 maščobne kisline, ki so koristni pri preprečevanju srčno-žilnega tveganja. (Vir: EFSA, odobreni trditvi za EPK in DHP).      

natisni
Categories:
  Prehrana, Recepti