Lizike iz češnjevih paradižnikov z baziliko

By Elisabeth Garet 4 years ago
Domov  >  Prehrana  >  Lizike iz češnjevih paradižnikov z baziliko

Lizike iz češnjevih paradižnikov z baziliko

Za 6 oseb

Sestavine:

  • 25 češnjevih paradižnikov (pribl. 250 g)
  • 200 g skute iz kozjega mleka
  • 3 vejice bazilike
  • 10 g lanenih semen
  • 5 g makovih semen
  • ščepec mlete pekoče paprike
  • 25 zobotrebcev

Hranilne vrednosti (na porcijo):

Energijska vrednost: 81 kcal
Skupna vsebnost ogljikovih hidratov: 2 g
Sladkorji: 1.8 g
Skupne maščobe: 5.7 g
Nasičene maščobe: 3.7 g
Omega-3: 0.3 g
Prehranske vlaknine: 1.1 g
Natrij: 175 mg

 

Priprava:

  1. Češnjeve paradižnike operemo in jih osušimo s kuhinjskimi brisačkami.
  2. Baziliko na drobno sesekljamo in jo v skledi za solato zmešamo s skuto. Po okusu dodamo mleto pekočo papriko.
  3. Iz posode vzamemo manjšo pest skute in s palcem vanjo naredimo jamico. Vanjo položimo češnjev paradižnik in oblikujemo skutino kroglico. Postopek ponovimo s preostalimi paradižniki.
  4. Skutine kroglice povaljamo v makovih in lanenih semenih. Vsako kroglico nabodemo na zobotrebec in naredimo liziko.
  5. Lizike iz češnjevih paradižnikov pred serviranjem postavimo na hladno.
Prehranski nasvet:

Lizike iz češnjevih paradižnikov so odlična ideja za svežo in izvirno predjed.

– Sveži sir (skuta) je sir, ki vsebuje malo maščob.
– Lanena semena, ki so bogat vir omega 3 maščobnih kislin, pomagajo uravnotežiti razmerje med nenasičenimi in nasičenimi maščobnimi kislinami.
– Pekoča mleta paprika in bazilika še izboljšata okus jedi, zato dodatek soli ni potreben.

natisni
Categories:
  Prehrana, Recepti