Malinov in vaniljev sladoled z mandljevimi piškoti

By Elisabeth Garet 4 years ago
Domov  >  Prehrana  >  Malinov in vaniljev sladoled z mandljevimi piškoti

Malinov in vaniljev sladoled z mandljevimi piškoti

Za 6 oseb

Sestavine:

Mandljevi piškoti:

  • 1 beljak
  • 25 g rjavega trsnega sladkorja
  • 25 g polnozrnate moke
  • 50 g mandljev v lističih
  • 1 žlica repičnega olja

Sladoled:

  • 750 g zmrznjenih malin
  • 350 g grškega jogurta z 0 % maščobe
  • 2 ščepca vaniljevega sladkorja

Hranilne vrednosti (na porcijo):

Energijska vrednost: 200 kcal
Skupna vsebnost ogljikovih hidratov: 16.3 g
Sladkorji: 13 g
Skupne maščobe: 7.5 g
Nasičene maščobe: 0.6 g
Omega-3: 0.2 g
Prehranske vlaknine: 8.5 g
Natrij: 17.2 mg

 

Priprava:

Mandljevi piškoti:

  1. Pečico segrejemo na 180°C.
  2. V skledi stepemo beljake in sladkor. Dodamo presejano moko.
  3. Dodamo olje in mandlje ter dobro premešamo.
  4. S čajno žličko zajemamo pripravljeno maso, jo polagamo na pladenj, obložen s peki papirjem, ter jo razmažemo le toliko, da dobimo tanke piškote.
  5. Pečemo jih pribl. 8 minut. Shranimo za pozneje.

Sladoled:

  1. Zmrznjene maline, grški jogurt in vaniljev sladkor stresemo v električni mešalnik.
  2. Mešamo, da zmes postane gladka in kremasta.
  3. Postrežemo takoj, zraven ponudimo mandljeve piškote.
Prehranski nasvet:

Sveža, pisana in lahka sladica, ki je pika na i poletnemu kosilu.

Če sladoledu dodamo sadje, kot so npr. maline, ga na naraven način osladimo, ne da bi pri tem dodali sladkor.
– Če uporabimo grški jogurt z 0 % maščobe in repično olje namesto masla, se zmanjša delež nasičenih maščob in holesterola.
– Polnozrnata moka in mandlji povečajo vsebnost vlaknin v sladici.

natisni
Categories:
  Prehrana, Recepti